проектиране и монтаж

Започването на нов бизнес или оптимизацията на съществуващия е сложен процес. Налага се да бъдат решени редица основни задачи, свързани с планиране на предстоящите промени, проектиране на наличните помещения и монтаж на професионално кухненско оборудване. Разбира се, въпросът с разполагаемите финансови средства също не е за подценяване. Лошо направената инвестиция ще ви виси на шията, и ще ви дави, докато не се отървете от нея.

Стъпка по стъпка

Нашият процес

Планиране

Проектиране

Предварителен
технологичен проект

Технически проект с
окончателни чертежи

Доставка на
оборудването

Монтаж

Пускане в
експлоатация

Първа стъпка

Планиране

Процесът започва от момента, в който решите да създадете собствен бизнес в ХоРеКа сектора. И тъй като етапът е жизнено важен за бъдещето на всяко заведение, искаме да ви споделим няколко съвета от дългогодишния ни опит. При започване на нов бизнес запомнете:

Нашите експерти са на Ваше разположение, за да Ви консултират за изготвяне на бизнес модели и проекти за хотели, заведения за обществено хранене, барове, сладкарски и други цехове, пекарни и други. Предлагаме пълна гама услуги в радлични направления:

Архитектура и строителство

Отопление, вентилация и климатизация

ВиК

Електроснабдяване

Газоснабдяване

Времето и средствата, вложени в проектиране, се връщат многократно с течение на времето, като:

В крайна сметка резултатът е постигане на максимална, устойчива икономическа ефективност и възвращаемост на вложените средства, оптимални инвестиции, трайно присъствие на пазара, доволни и връщащи се клиенти и максимална печалба.

Втора стъпка

проектиране

За изготвянето на качествен проект са необходими висок професионализъм, много знания и опит в съответната област. Добре изготвеният технологичен проект трябва да осигурява възможност отделните операции да следват технологична последователност, движението на потоците да бъде по най-краткия път за персонала, така че да се осигуряват оптимални условия за работа с цел минимум загуба на време, поддържане на необходимата хигиена и производство на високо качествен продукт на оптимална цена.

Нашите проекти се изготвят от високо квалифицирани проектанти, архитекти, инженери и технолози в съответствие с действащите нормативни изисквания към ЗОХ, хигиенните норми и принципи съгласно HACCP, правилници и разпоредби, действащи в България и Европейския Съюз.

Оптимално оползотворяване на пространството в кухнята

Перфектна вентилация, климатизация и отопление, осигуряваща чистота на въздуха, подходяща работна температура в помещенията и комфортна работна атмосфера

Ниски разходи за ел. енергия и други ресурси

Оптимални технологични възможности, осигуряващи приготвянето на здравословни храни с високи вкусови качества и примамлив външен вид

Максимално ефективна работа с минимална загуба на технологично време, осигуряващи изпълнението на производствения цикъл с минимален брой на персонала

Отлична ергономичност осигуряваща удобна работа, достъпност, лесна поддръжка и почистване на оборудването

Осигуряване на максимална хигиена и лесно почистване и поддръжка на заведението

Оптимално оползотворяване на отпадъците и минимално замърсяване на околната среда

Свържете се с нас още днес, за да обсъдим Вашия проект!

На база на тези цели ще бъде изготвено задание за проектиране, което е основа за бъдещия проект.

Съдържание на проектите по части: Технология, ОВКИ, ВиК, ЕЛ

Обяснителна записка

Обяснителна записка е задължителна за проекти, които подлежат на съгласуване по ЗУТ. В нея се включват изчисления за избор на съоръжения, обосновка и др., съгласно действащите наредби и правилници в страната.

Чертежи

Включва чертежи на работните и спомагателни помещения с нанесено основно технологично оборудване по съответната част с неговите параметри и технически характеристики, както и съответните връзки между тях: тръби, въздуховоди, окабеляване с техните размери, схеми, технологични потоци и др.

Чертежите се изготвят в мащаб 1:20, 1:50 или 1:100 в зависимост от договорената фаза на проектиране.

Количествена сметка със спецификация на избраното технологично оборудване

На базата на тази количествена сметка и спецификациите се изготвя задание за проектиране на останалите специалности (АС, Ел., ВиК, ОВК и др.)

Етапи на проектиране

Заснеманe и изчертаване на архитектурна подложка за проектиране

В случай, че клиента не разполага с архитектурни подложки, следва да се извърши заснемане и изчертаване. Заснемането на помещенията се извършва в обхват достатъчен за изготвяне на проекта, вкл. точно разпределение на помещенията с размери, размери на огражденията – стени, прозорци, врати, прегради и др.

Трета стъпка

Изготвяне на предварителен
технологичен проект

Изготвя се предварителен чертеж на разпределението според предоставеното и утвърдено с подпис от Клиента задание за проектиране. При изготвянето на това разпределение се изготвят архитектурни чертежи, отразяващи отделните производствени зони и последователността на технологичните процеси, така че да няма пресичане на потоци с условно чисти и мръсни продукти и посуда. Вариантът се представя на Клиента и се обсъжда, след което се коригира до окончателното му одобрение.

Четвърта стъпка

Изготвяне на технически проект с окончателни
чертежи на работните и спомагателни помещения

Изготвяне на технически проект с окончателни чертежи на работните и спомагателни помещения с нанесено основно технологично оборудване на база одобрения от Клиента предварителен проект. Като се стремим да оптимизираме инвестициите и премахнем риска от покупката на неподходящи уреди, осигуряваме многократно по-ниски експлоатационни разходи за периода на експлоатация на съоръженията.

Пета стъпка

Доставка на
оборудването

Извършва се след одобрение на офертата от клиента. Екипът от технолози-проектанти на фирмата ще препоръча оборудване в съответствие със съвременните модерни технологии, които осигуряват максимално ефективен цикъл на производство на продукцията, запазване качеството на продуктите, намаляване на заетия в кухнята персонал, както и значителни икономии на общите разходи за ел. енергия, вода, мазнини и др.

Шеста стъпка

Монтаж и пускане в
експлоатация

Извършва се след одобрение на офертата от клиента. Екипът от технолози-проектанти на фирмата ще препоръча оборудване в съответствие със съвременните модерни технологии, които осигуряват максимално ефективен цикъл на производство на продукцията, запазване качеството на продуктите, намаляване на заетия в кухнята персонал, както и значителни икономии на общите разходи за ел. енергия, вода, мазнини и др.

Искате ли да получите информация, да ни разкажете за проект или да потърсите нашия съвет? Моля, не се колебайте да се свържете с нас.