Най-често срещаните грешки при избора на оборудване за пицария

Пицата е едно от най-популярните ястия в света. Този факт често е причина много предприемачи да искат да отворят собствено заведение за обществено хранене. Успехът на такъв бизнес е изграден от много компоненти, сред които е и изборът на добро оборудване. Именно от него зависят скоростта на приготвянето на пицата, нейния вкус, ефективността на обслужване на клиентите и комфортът в заведението. Но какви грешки най-често се допускат, при неговия избор?

Купуване на домашно оборудване за пицария
Един от основните фактори за успех на една пицария е качеството на оборудването. То трябва да е надеждно, за да издържа на високите ежедневни натоварвания за колкото се може по-дълго време.

Една от най-големите грешки, които много собственици на пицария правят е да използват домашно оборудване, което е сравнително по-евтино от професионалното, но не и ефективно. За да спестят пари, те купуват обикновена електрическа фурна, която обаче няма необходимия капацитет, какъвто притежават пещите за пица, били те газови, електрически или на дърва. Приготвената в тях пица, няма онзи необичаен и специфичен вкус, а тестото често остава недопечено или в другия случай прегоряло. Освен това, с такова оборудване пицарията не може да поеме обема от поръчки, което води до забавяне обслужването на клиентите.

В едно с обикновената домашна фурна, много често в пицариите се използват и други домашни електроуреди, като хладилници, ръчни резачки за колбаси и обикновени миксери, които нямат необходимата мощност и капацитет.

Купуване на оборудване втора употреба
Друга често срещана грешка, при оборудване за пицария е закупуването на уреди втора ръка. Това правят най-често тези предприемачи, които нямат достатъчно начален капитал, който да вложат в по-скъпо оборудване за своето заведение. И въпреки, че уредите втора употреба имат не малко предимства и обявените им параметри по нищо не отстъпват на новото професионално кухненско оборудване, то при тях могат да възникнат редица проблеми, които се изразяват в начина им на експлоатация, липсата на гаранционен срок, при евентуална необходимост от рекламация и т.н. Други потенциални проблеми, които биха могли да възникнат, при използването на оборудване втора ръка са:

По-бърза амортизация на някои от детайлите и необходимостта от скъпоструващ ремонт;
В много от случаите при уредите втора ръка възникват скрити дефекти, които не подлежат на рекламация;
Такъв вид оборудване има много по-кратък оставащ срок на експлоатация, в сравнение с чисто новото професионална техника.
Ето защо изборът на оборудване за пицария втора употреба и спестяването на средства, не винаги е най-печелившия вариант.

Не купуваме професионално оборудване
Изхождайки от това, че много предприемачи използват непрофесионално домашно оборудване или такова втора ръка за своята пицария, можем да заключим, че другата основна грешка е в това, че те не купуват професионално оборудване, а именно от него до голяма степен зависи качеството на пицата, което пък е ключът към успеха на заведението.

Оборудването за пицария задължително трябва да включва пещ за пица. Тя е доста удобна и функционална, а многоетажните модели на такива фурни са в състояние да задоволят нуждите на всяка пицария. Освен това, за приготвянето на пица е необходима и тестобъркачка, с която бързо и ефективно се омесва необходимият обем тесто. Друга грешка, която често се допуска при оборудването на една пицария е , че се купуват хладилници, които не отговарят на стандартите, за правилно съхранение на продуктите, като те трябва да са поне три на брой – за зеленчуци, месо и риба.

Аспирацията е също важен елемент, от оборудването на пицария, особено за кухнята. Голяма грешка е липсата на качествена техника, която да е достатъчно мощна, за да отвежда кухненските миризми, без да създава дискомфорт на посетителите на заведението и работещия в него персонал. Ние от Profektakitchen предлагаме качествено и професионално оборудване за пицарии, като газови и електрически фурни за пица, както и такива на дървени въглища, както и всичкия допълнително необходим инвентар за такова заведение.

 

Какви са нуждите за пречистване на въздуха от различни замърсители в кухнята на заведенията за хранене? При технологичния процес в…
Фурните на дървени въглища са важен кулинарен инструмент, който предоставя възможност за приготвяне на храна с неповторим вкус и аромат.…
Изборът на подходяща фурна за пица е от решаващо значение за успешното функциониране на всяка пицария или ресторант, където се…

Искате ли да получите информация, да ни разкажете за проект или да потърсите нашия съвет? Моля, не се колебайте да се свържете с нас.